torstai 6. heinäkuuta 2017

Helppo kesämekko

Pitkästä aikaa...
Kesäkurssit sekä kesäleirin järjestäminen veivät viime kuussa yllättävän paljon aikaa, joten tämä alue jäi hiukan hiljaiseksi, yritetään siis vähän tsempata taas :D

Nyt olisi vuorossa ompeluohjeita. Meidän suvussa on tosiaan tänä kesänä kolmet rippijuhlat jq totesin jälleen kerran, ettei kaapissa ole mitään päälle pantavaa. Keväästä rahatilannekin oli heikomman puoleinen, joten en kaupoillekaan viitsinyt hirveästi lähteä. Siispä kaivoin esille kangasta ja mekko-ohjeen, jota piti hiukan muokata. Yllättävän helppo, mutta nätti :)

Kaava on siis 1/4 mekkoa. Koko on n. 42, pituutta polveen asti.
 Aloita leikkaamalla mekon etu- ja takapuolet. Ompele ylä- ja alareunat niin etteivät lähde purkaantumaan. Ennen kuin ompelet sivut yhteen, käännä ja ompele hihansuut.
 Tältä mekon pitäisi näyttää, kun sivusaumat ovat päällekäin. Sitten vain ommellaan nauhakuja kaulukseen, noin 2cm, ja vyötärölle kuminauhakuja. Tämän voi tehdä millä tyylillä tahansa, itse tein liittämällä kangasta sisäpuolelle.
 Paremmassa kuvassas yksityiskohdat. Eli kuminauhakuja, olkaimia varten kaula-aukkoon kuja (mallaamisessa auttoi vanha kengännauha) sekä käännetyt hihansuut.
 Olkaimiksi valitsin Sinellistä ketjuta 1metrin verran. Vyötärölle ostin pitsinauhaa, mutta enhän sitä tietysti muistanut laittaa aamun kiireissä.
Itse olen toodella tyytyväinen, tällä mennään tämän kesän juhlat :)
Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti