sunnuntai 18. joulukuuta 2016

4. Adventti

Nyt on aika kurkistaa viimeiseen adventtiluukkuun. Toki joulun odotus ei jää tähän, viikolla tulee vielä ainakin yksi askartelu/ompelujulkaisu. :)
 Nyt on vuorossa muutamia reseptejä. Ei niin perinteisiä, aika helppoja, kunhan jaksaa keskittyä :) Reseptejä on 2 kpl makeita, 2 kpl suolaisia ja 3 kpl k18-reseptejä :)
Rocky Roadiin tarvitset:
200 g Suklaata
0,20 dl Voita
1 tlk (3 dl) Maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
3 dl Pähkinöitä
2 dl Vaahtokarkkeja
1 dl Kuivattuja hedelmäpaloja
Aloita sulattamalla voi ja suklaa mikrossa tai lämpöhauteessa. Sekoita joukkoon maitotiiviste. Levitä leivinpaperi esim tarjottimen päälle ja ripottele siihen pähkinät ja vaahtokarkit. Kaada suklaaseos päälle ja lopuksi ripottele kuivatut hedelmät päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Vaahtokarkki-tikkareihin tarvitset:
15 kpl Vaahtokarkkeja
Murskattuja amerikan-pastilleja
80 g Suklaata
Hammastikkuja
Aloita pujottamalla vaahtokarkkeihin hammastikut, sulata suklaa. Dippaa vaahtokarkit suklaaseen ja kierittele murskassa. Anna jähmettyä hyvin. Itse tein ylijäämästä vaahtokarkki-viinirypäle paloja, näkyvät kuvassa taka-alalla. :)
Lohikuutioihin tarvitset:
3 kpl rieskaa
½ Sitruuna, hiukan mehua + kuori
125 g Maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl Kermaviiliä
125 g Kraavilohta
Suolaa
(tilliä)
Hammastikkuja
Aloita tekemällä tahna sekoittamalla tuorejuusto, kermaviili, sitruuna ja mausteet. Levitä kerros tahnaa rieskan päälle, laita lohta, rieska, tahna, lohi, hiukan tahnaa ja rieska. Laita hammastikkuja pystyyn ja leikkaa sopivan kokoisia kuutioita. Itselläni tahnasta tuli liian vetelää, minkä vuoksi täytteet meinasivat karata leikatessa .Ole siis tarkkana koostumuksen suhteen. :)
Pizzapaloihin tarvitset:
4 dl Lämmintä vettä
50 g Kuivahiivaa
4 rkl Öljyä
2 tl Suolaa
10 dl Jauhoja
Tomaattisosetta
(Kinkkua)
Basilikan lehtiä
Piparimuotteja
Muovaa perus pizzataikina ja anna sen kohota. Leikkaa taikinasta paloja muottien avulla ja levitä päälle tomaattisose ja kinkku. Paista 200 asteessa n. 15 min. Nosta tarjoiluvadille ja lisää basilika. 
Sangriaan tarvitset:
1 plo Valkoviiniä, suosittelen jotain makeampaa, kuten
2,5 dl Omenasiideriä
2 dl Karpaloita
½ Omena
Leikkaa omena kuutioiksi ja sulata karpalot. Sekoita omenat, karpalot ja siideri kannussa ja lisää viimeisenä viini. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Mimosaan tarvitset:
1 plo Kuohuviiniä (alkoholittomaan kivennäisvettä)
3 dl Karpalomehua
Karpaloita
Itse tein suoraan laseihin, eli ensin n. 1/3 karpalomehua + karpaloita ja sitten kuohuvaa päälle. Ja valmis :)
Baileys-mousseen tarvitset:
50 ml Kylmää Baileysia
2 dl Kuohukermaa
1 Liivatelehti
0,3 dl kuumaa vettä
1 rkl kaakaojauhetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa sekaisin sokeri, kaakao ja kerma. Sulata liivatelehdet kuumaan veteen, anna hetki jäähtyä ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja baileys. Lisää ohuena vanana kerman joukkoon. Kaada tarjoilukulhoon ja anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Muutaman päivän päästä taas lisää. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti