sunnuntai 11. joulukuuta 2016

3. Adventti

Kolmannen luukun avaaminen hiukan kesti aiempia pidempään sairastelustani johtuvan töiden venymisen vuoksi. Mutta tässä se nyt olisi, taas lisää askarteluohjeita. :)
Vuorossa on 4 koristelu-ideaa ja 4 paketointiin liittyvää ideaa ja koristetta.
Pompom-nauhaan tarvitset:
Neulan
Lankaa
Askartelupalloja tai pumpulia
Aloita ottamalla haluamiasi määrä lankaa (itse otin n. 2m) ja pujota neula lankaan. Sitten vain palloja neulan läpi. Kannattaa pujottaa useampi kerralla ja vasta sen jälkeen asetella paikalleen. Asettele pallon noin 5cm välein. Vedä ensimmäisen ja viimeisen pallon ympärille solmu, jottei nauha pääse purkaantumaan. Sitten vain ripustamaan joko puuhun tai sellaisenaan roikkumaan vaikka ovenpieleen.
Lankapalloon tarvitset:
Joulupallon
liimaa
Lankaa
Hammastikkuja
Levitä pallon päälle liimaa ja lähde kieputtamaan lankaa sen ympärille. Itse lähdin pohjasta kieputtamaan ympäri. Judo hammastikuilla muutama rivi oikeaa (itse tein 6 silmukkaa, 3 kerrosta) ja kiinnitä se sitten palloon.
Suomupalloon tarvitset: 
Joulupallon
Paperia/kartonkia
Liimaa
Sakset
Aloita piirtämällä A4 täyteen ympyröitä ja leikkaa ne irti. Aloita kiinnittäminen alimmasta rivistä, suomut aina vähän päällekkäin. Itsellä kerroksia tuli 4.
Hiekkapalloon tarvitset:
Joulupallon
Liimaa
Koristehiekkaa/koristelasimurskaa
(koristelukynä)
Mikäli haluat pallon keskiosaan kirjoittaa/koristella kynällä, kannattaa vetää teippi, jotta ei tarvitse miettiä sen suoruutta liimaa levittäessä. Levitä liimaa ja ripottele päälle murskaa. Paina kevyesti että murska kiinnittyy kunnolla. Ota teippi pois ja koristele. Anna kuivua hyvin!
Jättiruusukkeeseen tarvitset:
Paperia
Liimaa
Sakset
Nitoja
Aloita leikkaamalla paperista3 kpl koko sivun mittaisia soiroja, 3 kpl 4cm lyhyempiä, 2 kpl 8cm lyhyempiä ja 1 kpl puolet edellisen pituudesta. Kieputa soiroista kuvan mukaisia paloja, pyhyimmästä päät vain yhteen. Pinoa osat ja nido yhteen. Soiroilla leveyttä kannattaa olla max1,5cm, jolloin kasaaminen on hiukan helpompaa.
Lahjapussiin tarvitset:
Lahjapaperia
Liimaa
Sakset
Aloita taittamalla paperi kolmeen osaan. Liimaa. Taita alareunasta (n. 1/4 verran), taita sivut keskelle kuvan mukaisesti. Keskustan voi varmistaa vaikka tarralla.:) Avaa pussi, lahjat sisään ja taittele kiinni.
Pakettikoristeisiin tarvitset:
Paperia
Sakset
(lasinalus-kakkupapereita)
Leikkaa paperista neliö ja taittele se, kuin tekisit lumihiutaleita. Leikkaa haluamasi muodot, ja valmis! Voit käytää vaihtoehtoisesti myös kakkupapereita. :)

Viimeisenä mielestäni hauskoja ja koristeellisia videoita eri paketointitekniikoista. En lähtenyt näitä itse tekemään, vaikka alussa oli ajatuksena, mutta flunssa ja koulu vei veronsa. 
Kaikissa on pääasiassa käytetty tavallista lahjapaperia ja kaksipuoleista teippiä.

Joulua odotellessa,





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti