sunnuntai 4. joulukuuta 2016

2. Adventti

Jouluaattoon on enään 20 yötä! On siis aika toisen adventtikalenterin luukun.
Tänään vuorossa kodin sisustamista jouluisasti, mutta myös talvisesti. Koristelun olisi voinut aloittaa siis jo marraskuussa ja koristeita voi pitää lähes kevääseen saakka. :)
Taas on viisi erilaista ideaa, osa helppoja ja nopeita, osa vie vähän enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä.
Porotauluun tarvitset:
Taulupohja
Maaleja
Liimaa
Glitteriä
Aloita maalaamalla pohja haluamasi väriseksi. Anna kuivua hyvin. Piirrä tauluun ääriviivat joko vapaasti luonnostellen tai netistä tulostetulla mallilla. hakusanoilla "reindeer silhouette" löytyy aika hyvin. Sitten vain vähän kerrallaan liimaa ja glitteriä päälle. Anna kuivua hyvin ja poista sen jälkeen ylimääräiset hileet harjaamalla kevyesti. Taulu on valmis seinälle ripustettavaksi.

Pompom lumipalloihin tarvitset:
Kakkupapereita/lasinalusia
Liimaa
Neula&lankaa
Aloita taittamalla paperit puoliksi, oikeat puolet vastakkain. Itse käytin pieneen palloon 8 paperia. Liimaa seuraavaksi puolikkaat yhteen; laita puolikkaaseen liimaa ja laita toinen puolikas päälle jne. Laita yläosasta lanka läpi ja avaa pallo. Halutessasi voit vaikka laittaa helmiä alaosasta roikkumaan. Itse laitoin verhon alareunaan roikkumaan vierekkäin. :)

Moderniin himmeliin tarvitset:
Pillejä
Lankaa
Neulan
Sakset
Viivottimen
Aloita leikkaamalla oikea määrä oikean pituisia pillejä. Yhteen kuvioon tulee aina 12 pilliä. Itse tein 5 kpl 6cm pilleistä, 5 kpl 4,5cm pilleistä ja yhden ison 8,5cm pilleistä. Yhdestä pillistä sai 2x6cm+1x4,5cm tai 1x8,5cm+2x4,5cm.
Aloita pujottamalla lankaan 3 pilliä.solmi langat niin, että pilleistä muodostuu kolmio. Seuraavaksi laita lankaan 2 pilliä ja kierrä lanka edellisen kolmion alakulmaan muutaman kerran. Näin uusi kolmio pysyy kiinni. Toista tämä vielä 3 kertaa, kunnes kasassa on kuvan kaltainen viritelmä. Laita lankaan 1 pilli ja kiinnitä se ensimmäiseen kulmaan ja päättele lanka. Viimeisenä sido langanpätkällä vapaana olevat kulmat yhteen.
Kun olet saanut tarpeeksi osia kasaan, voi aloittaa kokoamisen. Sido ensin langanpätkällä pienet osat keskikokoisiin ja sen jälkeen keskikokoiset ison osan kulmiin. Tee ripustusnaru ja himmeli on valmis.

Talviseen asetelmaan tarvitset:
Alusta tai kippo
Pohjamateriaalia (itse käytin kangasta)
Sammalta (muista ettei saa kerätä jokapaikasta)
Heiniä, kuusen oksia yms luonnonmateriaalia
Helmiä
Kynttilä
Aloita tekemällä pohjasta tasainen ja lisäile koristeita tuntuman mukaan. Muista varmistaa, mikäli käytät oikeaa kynttilää, että alusta on riittävän vakaa ettei kynttilä pääse kaatumaan.


Koristeelliseen jättilyhtyyn tarvitset:
Lyhty
Joulupalloja
Helminauhoja/koristenauhaa
(Valonauhaa)
Tämä on  hyvin yksinkertainen mutta nätti varsinkin valojen kanssa. Asettele palloja ja nauhoja lyhtyyn niin että ne näyttävät ulkopuolelta näiteltä. Lisää valonauhaa jo heti alussa, jotta sitä tulee koko matkalle.


Viikon päästä taas seuraava luukku :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti