maanantai 14. joulukuuta 2015

Neljästoista luukku

Herkulliset piparit

Itsetehty piparitaikina on vaan niin hyvää ja tällä ohjeella saa hyviä pehmeitä sekä ohuemmalla taikinalla kovia pipareita :)

Tarvitset:
          • 1,5 dl siirappia
          • 200 g sokeria
          • 250 g voita
          • 3 tl kanelia
          • 3 tl inkivääriä
          • 2 tl neilikkaa
          • 1 rkl pomeranssinkuorta
          • 2 munaa
          • 1 tl suolaa
          • 2 tl soodaa
          • 9 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Huomaathan tehdä taikinan jääkaappiin/kylmään jo päivää ennen leipomista!

Aloita kiehauttamalla siirappi, sokeri voi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä ja lopuksi lisää munat ja vehnäjauho-sooda. Ja yön yli kylmään.
Ennen kuin alkaa isompaa satsia tekemään, kannattaa tehdä taikinasta testi-paisto. Katsoa, leviävätkö piparit hirveästi, jolloin lisätään jauhoja. Helpoiten jauhoja saa lisättyä kaulitsemisvaiheessa.

Levitä leivinpaperille jauhoja, kaulitse taikina ja piparit pellille. Uuni 200 astetta ja 7-9 min on
 aika hyvä :)

Ja sitten halutessaan pipareiden jäähdyttyä koristelu, tai ihan vain sellaisenaan suuhun ;)
parin vuoden takaiset mökit ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti