lauantai 20. joulukuuta 2014

19. Jotain erilaista

Eli 19. luukku. Valitettavasti en aikaisemmin saanut kirjoitettua korvatulehduksen takia, niinkuin facesta saitte lukea.
Mutta nyt siis seuraavaksi ohjeet vähän erilaiseen kamerahihnaan! Pongasin joskus netistä kuvan ja tahdoin kokeilla. Täydellinen lahja esimerkiksi valokuvauksesta innostuneille, eikä tämän valmistus vaadi mitään suuria. :)
Tarvitset:
    • Kaulaliina, itse valitsin huivin, jossa päät alkoivat repsottaa ja oli kivan värinen :)
    • Vahvaa/kestävää kangasta (myös nahka käy hyvin)
    • 2 kpl Avaimenperälenksuja
    • 2 kpl Koukkulukkoja (?) Suomalaisesta noin 1,5€ kpl
    • Mittanauha
    • Sakset
    • Paperia malliin
    • Neula ja lankaa (+ompelukone, jos et ompele käsin)
Aloitetaan päistä, eli mihin renkaat ja koukut tulevat kiinni. Piirrä ensin malli. On hyvä, että mallin toinen pää on leveä (itsellä n.9cm), varsinkin jos kaulaliina ei ole kovin kapea. Sekä keskikohta ei ole liian leheä, jotta se ei mene liian rypylle, kun rengas pujotetaan. 
Muista taittaa kangas kaksin kerroin ja asettaa kapea pää taitokseen, äläkä leikka sitä auki!
 Sitten ompelemaan. Voit käyttää myös ompelukonetta, itse en jaksanut alkaa säätämään sen kanssa. Muista ommella väärinpäin ja jättää kapeaan päähän vajaa sentin rako. Älä myöskään ompele leveää päätä kiinni.
 Sitten mitä kaulaliinalle tehdään. Taita kaulaliina keskeltä ja mittaa sopivan pituiseksi. Itse leikkasin noin 55cm kohdalta. Tämän jälkeen kannattaa pujotella lanka alareunaan ja kiristää, jolloin rypytys syntyy helpoiten. Sitten vain pujotetaan se päätypalaan, käännetään hiukan päätypalan reunoja (tarvittaessa kiinnitetään hiukan nuppineuloilla) ja ommellaan.

 Ja viimeiseksi koukku paikalleen. Itse suunnittelin vielä, että tuon sauman päälle voisi laittaa vaikka keltaisen nauhan (Nikonin väri) mutta se ei kerennyt näihin kuviin. :)
 Ja sitten testaus :) Itse jouduin vielä nahkanyörit kiinnittämään koukun ja kameran kiinnityskohdan välille, sillä koukku oli liian järeä...

20. luukku tulee tänään taas illemmalla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti