tiistai 30. syyskuuta 2014

Delicious Apple Pie

Valitettavasti syyskuun erikoinen jää väliin, koska en ole saanut mitään järkevää ideaa, saatika aikaa toteuttaa sitä. Panostetaan siis seuraavaan kuuhun. ;)

Mutta ette jää tyhjin käsin! Eli nyt tulee ohjeet viime viikolla(?) tekemästäni omenapiiraasta, mikä eroaa hiukkasen normaalista. :) Alkuperäisen ohjeen löydät tästä.

Ainekset:

Pohjaan:
6 dl vehnäjauhoja
150 g voita
0,5 tl suolaa
5- 6 rkl vettä

Täyte:
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 tl kanelia
 0,5 tl suolaa
1/4 tl neilikkaa
 ~1 kg omenaa
2-3 rkl sitruunamehua
20 g voita

Voiteluun: 
 kananmunaa

Aloita pohjasta. Sekoita jauhot ja suola ja nypi voi joukkoon. Lisäile vetta pienissä erissä, niin että saat muokattua taikinasta "pallon". Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Kuori omenat ja pilko ne. Itse pilkoin ohuiksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa jauhot, sokerit, kaneli, neilikka ja suola. Heitä omenat sekaan, sekoittele ja lopuksi vielä sitruunamehua.

Uuni päälle ja lämpöä 250 astetta.

Laita taikina kahteen osaan. Toisesta tulee pohja ja toisesta kansi. Kaulitse pohja (n. 22-25cm halkaisija) ja laita se vuuan pohjalle. Kaada omena-jauho-sokeri-seos päälle ja tasoittele. Nypi voita pinnalle nokareiksi.

Ja lopuksi kaulitse päällinen ja asettele se päälle. MUISTA painella reunoja kiinni. Ja tee pintaan viiltoja, jotta höyry pääsee ulos. Voitele. Ja uuniin 10 minuutiksi. Sen jälkeen laske lämpöä 175:een ja anna paistua tunnin verran.


Ja piiras on valmista tarjoiltavaksi. Itsellä hiukan repesi sivusta, milloin täytteet tulivat hiukan ulos, mutta se ei makua haitannut. Piirakka hävisi niin nopeasti, että tämän parempaa kuvaa ei kerennyt saamaan :D
Eikun rohkeasti kokeilemaan! ;)


Kiitän tältä erää, palaillaan lähipäivinä. :)

1 kommentti: