torstai 14. elokuuta 2014

Helposti: Brownie cookies

Eli kuten ohjeesta voit lukea, luvassa on lupaamani keksi ohje! Browniet ovat missä muodossa tahansa ihanan makuisia ja niittä on haastavampia, sekä nopeasti väsättäviä.
Tämän reseptin löysin, kun töissä etsiskelin päiväkahville kaveria. Alkuperäisen ohjeen löydät tästä. Tein aika lailla samalla tavalla, joitankin muutoksia kuitenkin tein, ja maku oli hyvä;)

Ainekset:

n. 20 pientä tai 12 isoa keksiä
  • 260 g Suklaata (mielellään tummaa)
  • 25 g Voita
  • 2 Kananmunaa
  • 1,5 dl Sokeria
  • 2-3 rkl Kahvia
  • 1,5 dl Vehnäjauhoja (voi käyttää myös gluteiinittomia jauhoja)
  • 1/4 tl Leivinjauhetta 
  • + valkosuklaata pinnalle

 Ohjeet:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Aloita sulattamalla voi ja tumma suklaa  hesihauteessa. Sekoita tasaiseksi ja laita sivuun hetkeksi jäähtymään. Sekoita kananmunat, sokeri ja kahvi keskenään. Voit käyttää sähkövatkainta, muttaVAROVASTI! Se ei saa vatkautua liikaa, jolloin siitä ei tule liian kuohkeaa.
Sen jälkeen sekoita joukkoon voi-suklaa-seos. Itse käytin tässä sähkövatkainta, pienimmällä teholla, ja vain sen verran että tuotteet sekoittuivat.
 Lopuksi lisätään jauhot (muistithan sekoittaa leivinjauheen jauhoihin, että taikina kohoaa tasaisesti?) :) Sekoita taikina tasaiseksi ja laita hetkeksi jääkaappiin tasoittumaan.
Sillä välin kun taikina hieman jäähtyy, leikkaa valkosuklaata(tai miksei tummaa-/maitosuklaatakin) pinnalle. Voit tehdä isoja hippuja tai laittaa ihan pieneksi, tyyli vapaa. ;)
Sitten vain taikina jääkaapista ja latomaan taikina-nokareita leivinpaperin päälle. Itse käytin ruokalusikkaa ja apuna teelusikkaa. :) Muista jättää riittävästi laajenemisvaraa! Lopuksi lisää valkosuklaa päälle.

Ja sitten uuniin, noin 8-10 min, kun keksit ovat sopivan näköisiä. Ja riippuen tietysti siitä, haluatko täysin kypsiä, vai sisältä hiukan pehmeitä. ;) Itse testasin ottamalla pellin uunista ja halkaisemalla yhden keksin, jotta näin missä kunnossa sisältö oli.
Anna keksien jäähtyä kunnolla (itse laitoin muutamat jääkaappiin, löytyi muutama hätähousu nimittäin ;)) ja sitten ne ovat valmiita nautitavaksi!
Miten sitten muutin alkuperäistä ohjetta? No, vaihdoin expresson tavalliseen kahviin, lisäsin valkosuklaan, en sekoittanut suklaarouhetta taikinaan ja (huomaamattani) laitoin vähän enemmän suklaata. Alkuperäisessä kun sulatettiin vain 200g ja loput rouhittiin. Sekä tein isompia keksejä ;)

Mutta nyt pienet torkut ennen kuin pääsen perille, terveisiä siis tien päältä. Bussissa suuntana Tampere. Mutta lauantaina takaisin! :)

1 kommentti: